Scroll Top

Suh zrak in koža

Suh zrak in koža

Kako suh zrak v prostoru vpliva na našo kožo?

Ko se zunanje temperature znižajo in pričnemo uporabljati centralno ogrevanje, postane zrak v bivanjskih prostorih suh. Zaradi tega se okvari tanek zaščitni sloj maščob na površini kože, ki ohranja vlago v koži. Pride do pospešenega izhlapevanja vode, koža se pričene sušiti, luščiti in pokati, kar lahko vodi v srbeča vnetja kože.

Kateri so znaki izsušenosti na koži obraza in telesa?

Suh zrak povzroča občutek suhe in zategnjene kože, ki se lušči, poka in se lahko celo vname (tovrstno vnetje lahko poimenujemo z različnimi izrazi: zimski ali asteatotični ekcem, eczema craquelle). Pride lahko tudi do poslabšanja kožnih bolezni kot so atopijski in seboroični dermatitis.

Kakšna nega kože je potrebna pozimi?

Čeprav vroča kopel ali tuširanje prijetno pogrejeta in pomirita naše telo ob koncu zimskega dne, privedeta do izsušitve kože, zato se raje poslužujte kratkega petminutnega tuširanja z mlačno vodo. Uporabite blago milo brez dišav z dodatki maščob (npr. kokosovo ali laneno olje, kakavovo maslo) v trdi ali tekoči obliki. Primerne so tudi kopeli z dodatki olj ali ovsa. Po tuširanju ali kopanju kože ne drgnite, ampak jo le nežno popivnajte. Na še nekoliko vlažno kožo nanesite negovalni losjon, ki naj vsebuje pomirjujoče ceramide, holesterol in stearinsko kislino za občutljivo kožo ali sečnino (ureo), mlečno kislino in vazelin za zelo suho kožo. Tovrstni negovalni pripravki zadržijo vodo v koži in vzpostavijo učinkovito zaščito kože pred izgubo vlage. Izogibajte se agresivni kozmetiki, ki vsebuje dišave, konzervanse in alkohol.

Koža obraza potrebuje drugačno nego kot vaše telo. Izberite nekomedogeno vlažilno kremo, ki vam ne bo zaprla por in povzročila aken. Negovalne kreme z dodatki olj bodo pri nizki stopnji vlažnosti zraka bolje zadržale vlago v koži. Preden se odpravite na sonce, uporabite širokospektralno UV zaščitno kremo s SPF 30 ali več. Izpostavljeno kožo ustnic, obraza in rok si na vetru in mrazu zakrijte s kapo, šalom in rokavicami.

V bivanjskih prostorih vzdržujte temperaturo zraka okrog 20 °C in uporabljajte vlažilec zraka za ohranjanje enakomerne vlažnosti na 45-55 %. Na ta način bodo tudi vaša koža in lasje iz zraka absorbirali več vlage.

Ali količina popite vode vpliva na videz in zdravje naše kože?

Uživanje zadostne količine vode je pomembno za ohranjanje zdravja, saj je voda pomembna za številne procese v organizmu kot so prebava, krvni obtok, termoregulacija in izločanje. Podobno kot vse druge celice v telesu so tudi kožne celice sestavljene iz velikega deleža vode. V primeru izsušenosti organi ne delujejo pravilno in koža lahko postane zaradi premalega vnosa tekočine suha, zategnjena in luščeča. Vendar pa ljudje nismo rastline, ki oživijo, ko jih zalijemo. Po zaužitju voda ne gre naravnost v kožo ampak preko prebavil preide v krvni obtok, sečila in druge organe. Zgolj pitje velikih količin vode ne zagotavlja sijočega, zdravega in mladostnega videza kože. Izgled kože je namreč odvisen od večih dejavnikov: genetsko zasnovanega tipa kože, prehrane, nege, počitka, vremenskih razmer, razpoloženja, izpostavljanja UV žarkom, alkoholu in kajenju ter nekoliko tudi od vnosa vode.

NAŠE STORITVE:

  • Koprivnica
  • Srbečica kože
  • Izpadanje las
  • Okužbe kože: moluski, navadne in anogenitalne bradavice, herpesi, bakterijske  in glivične okužbe kože ter nohtov
  • Vensko popuščanje
  • Kožne razjede
  • Dermatoskopija kožnih sprememb in zgodnje odkrivanje kožnega raka
  • Odstranjevanje manjših motečih kožnih izrastkov in bradavic
neostrata podmeni

KEMIČNI PILING

Rozacea

ROZACEA

Dermatitisi

DERMATITISI

Akne

AKNE

Koprivnica

KOPRIVNICA

scrbecica koze

SRBEČICA KOŽE

luskavica

LUSKAVICA

herpes

OKUŽBE KOŽE

vensko popuscanje

VENSKO POPUŠČANJE

izguba las

IZPADANJE LAS

dermatlogija rak

DERMATOSKOPIJA KOŽNIH SPREMEMB

odstranjevanje bradavic

ODSTRANJEVANJE KOŽNIH IZRASTKOV

kozne razjede

KOŽNE RAZJEDE

Pravi izbor za pregled pri specialistu je Medicinsko alternativni center SANUS STATERA.

V našem medicinsko alternativnem centru vam bomo na prvem brezplačnem pregledu svetovali glede zdravljenja, naše storitve pa obsegajo tudi estetsko zobozdravstvo, po katerem je vse več povpraševanja, oralno kirurgijo in implantologijo. Na prvem pregledu pogledamo stanje vaših zob in vam predstavimo možnosti glede na obstoječa dejstva.

Profesionalno in hitro zdravljenje

V naši ordinaciji boste deležni strokovne obravnave, obiščete pa nas lahko zaradi različnih težav z zobmi. Glede na rentgenski posnetek se odločimo za način zdravljenja, predviden čas in finančni strošek. Puljenje zoba je pri nas hitro in enostavno, saj imamo veliko izkušenj, zobne zalivke vam izdelamo iz vrhunskih materialov, izdelujemo tudi zobne inleje ter vgrajujemo implantate. Implantat je idealna rešitev, še zlasti, če vam manjka sprednji zob, naše zobozdravstvo pa obsega tudi izdelavo zobnih protez.

Ustna higiena je zapoved številka ena!

Preventivno vam dober ustni higienik lahko prepreči marsikatero nevšečnost, kot so karies, vnetje obzobnih tkiv in dlesni. Skrb za ustno higieno je nekaj, kar se morate naučiti, saj si večina ljudi redno umiva zobe in ima kljub temu omenjene težave. Pri nas vam bomo pokazali, kako poskrbeti za ustrezno higieno vaših zob, ter vam pokazali ustrezne pripomočke, s katerimi bo čiščenje res temeljito. Poleg naštetega vam očistimo zobni kamen ter vam s peskanjem odstranimo površinsko obarvanje zob.

Estetsko zobozdravstvo

Naša osnovna naloga je izvajanje nadstandardnih in najkakovostnejših storitev, zato lahko z gotovostjo trdimo, da smo v samem vrhu tudi pri izvajanju estetskih storitev v zobozdravstvu. Ne glede na to, ali imate zdravstvene težave v ustni votlini, ali želite le lepši videz vaših zob, smo pri nas strokovnjaki, ki vam z veseljem, predvsem pa s strokovnostjo znamo svetovati in izvršiti storitve, s katerimi boste zadovoljni. Zobje pa so področje, ki ga ne gre zaupati vsakomur, saj lahko nekvalitetne storitve povsem pokvarijo vaš videz ter povzročijo težave, ki vam povzročijo dolgotrajno in mukotrpno zdravljenje. Zobozdravstvo pri nas obsega vse od beljenja zob do izdelave zobnih kron, implantatov ter zobnih protez.

Naročite se na brezplačni pregled

Če imate kakršne koli težave, ne čakajte na bolečino, ampak se naročite na brezplačni pregled, kjer boste dobili vse informacije, kakšne so možnosti zdravljenja in kaj je tisto, kar je za vas najbolj primerno in izvedljivo. Na rentgenskem slikanju, ki ga prav tako opravljano v našem centru, bomo pridobili vse informacije o stanju v vaši ustni votlini, po strokovnem pregledu pa vam bomo tudi svetovali, kakšne možnosti imate.

Tudi če se bojite zobozdravnika, naj vas potolažimo, saj boste pri nas strah zagotovo izgubili, saj postopke opravimo hitro, učinkovito in, kar je najpomembnejše, brez bolečin. Zobozdravstvo je pač področje, ki povzroča nemalo strahu med pacienti, vendar glede na dosedanje izkušnje lahko zagotovimo, da strah postopoma popolnoma izgine, storitve pa so opravljene na najvišjem nivoju in zadovoljstvo je zagotovljeno. Na prvem pregledu pa bomo izdelali tudi finančni načrt, kaj lahko pričakujete in vam hkrati ponudili več možnosti za rešitev vaših težav in vam s tem ponudili možnost, da boste izbrali tisto, kar je za vas sprejemljivo. Vrhunski strokovnjaki in najboljši materiali pa so v našem centru tako ali tako obvezna oprema.

Nudimo možnost plačila na obroke z Diners kartico ter z ostalimi kreditnimi karticami.

Cenik naših zobozdravstvenih storitev:

Storitev
Cena v EUR
STOMATOLOŠKI PRVI PREGLED brezplačno
ZOBNE PREVLEKE od 200,00
BELJENJE ZOB od 180,00
ZOBNE ZALIVKE od 45,00
ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA S PESKANJEM 70
IMPLANTATI od 450
Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.