Scroll Top

Ergonomija

Ergonomija

Živimo v času, ko zaposleni na delovnem mestu preživimo veliko časa.

Bolezni, telesne poškodbe in okvare, ki so posledica neustreznih obremenitev ali pogojev na delovnem mestu, so pereča težava tako za delavce kot tudi za delodajalce.

Imamo rešitev? Imamo!

Da bi na delovnem mestu lahko odpravili razloge in zmanjšali stroške za bolniško odsotnost z dela, moramo razumeti pomen ergonomije.

Ergonomija je znanost o oblikovanju dela, opreme in delovnega mesta, ki se prilagaja zaposlenemu. Omogoča bolje opravljeno in humano delo. Prav tako (po)skrbi, da je delovno mesto varno in zdravo, zaposleni pa zadovoljni.

Zaposleni, ki se na svojem delovnem mestu dobro počuti, bo vložil več truda (motivacija) v svoje delo, kar bo podjetju le koristilo.

Nenehno analiziranje, izpopolnjevanje in prilagajanje delovnega okolja trenutni situaciji, pripomore k dobremu počutju zaposlenega in k uspešnejšemu delovanju podjetja.

Ni dovolj le oblikovati, ergonomsko oblikovano delovno mesto je treba tudi vzdrževati!

Pravi izbor za preventivni zdravniški pregled za delavce in delodajalce je medicinski center Sanus Statera Maribor

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.