Scroll Top

Prva pomoč

Prva pomoč

Kaj je prva pomoč?

Prva pomoč je neposredna oskrba poškodovanca ali nenadno zbolelega na kraju dogodka, ki jo opravimo s preprostimi pripomočki.

Je moralen ukrep, ki pomaga, da poškodovanec v kratkem času in v pričakovanem dobrem zdravstvenem stanju dobil potrebno strokovno pomoč.

Pojem prve pomoči zajema vse ukrepe, ki jih opravijo laiki ali strokovni delavci od trenutka, ko je človek poškodovan, do predaje poškodovanca medicinskemu osebju.

Poškodovancu najpogosteje najprej pomaga nestrokovnjak z laično prvo pomočjo.

Zakon zahteva od vsakega voznika motornega vozila, da pomaga ob prometni nesreči. Tej obveznosti se ne moremo ogniti, zato neznanje prve pomoči ni opravičljivo.

Programe usposabljanja (tečaj) prve pomoči (za delovna mesta s povečanim tveganjem za poškodbe, ki so povezane z delom) najdete na …

prva pomoc

*Storitev je samoplačniška.

PREGLEDI VOZNIKOV MOTORNIH VOZIL

Preventivni zdravstveni pregledi kandidatov in voznikov motornih vozil in preventivni zdravstveni pregledi starostnikov in invalidov za podaljšanje veljavnosti dokumenta – vozniškega dovoljenja.

prva pomoc

Ambulante doktor Lovše, d.o.o smo pooblaščen izvajalec zdravstvene dejavnosti za izvajanje zdravstvenih pregledov voznikov motornih vozil in težkestrojne mehanizacije.

Izvajamo zdravstvene preglede voznikov za:

  • Za kandidate voznike pod kategorijo A, A1, A2, AM, B, B1 in BE, F, G;
  • Za kandidate voznike pod kategorijo C, CE, C1,C1E, DE, D1, D, D1E,
  • za kandidate voznike avtodvigal, žerjavistov…

Vrste zdravstvenih pregledov:

  • preventivni zdravstveni pregled z ugotovitvijo kandidatove telesne in duševne zmožnosti in sposobnosti za vožnjo motornega vozila v cestnem prometu;
  • zdravstveni pregled za podaljšanje veljavnosti vozniškega dovoljenja; z ugotovitvijo kandidatove telesne in duševne zmožnosti in sposobnosti za vožnjo motornega vozila v cestnem prometu;
  • preventivni zravstveni pregledi za viličarsite, skaldiščnike s paletnimi vozički, žerjaviste, voznike in upravljalce avtodvigal, traktorise in upravljalce kmetisjke in težke gradbene mehanizacije
zdravniski pregled

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

*Pregled je samoplačniški.

"*" indicates required fields

Ime in priimek:*
Označite spodnji okvirček, da vas lahko kontaktiramo:*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.