Scroll Top

Ultrazvok trebuha

Ultrazvok trebuha

Potrebujete ultrazvok trebuha?

Obiščite Medicinski center Sanus Statera Maribor za hiter in strokoven pregled!

Pokličite +(0)2 3000 450 in se dogovorite za čim prejšnji obisk.

Brez čakanja, brez nepotrebnega prenaročanja

V Medicinskem centru Sanus Statera Maribor vam bodo vrhunski strokovnjaki na najnovejših ultrazvočnih napravah hitro in strokovno opravili preiskavo ultrazvok trebuha.

Potrebujete pregled čimprej?

*Pregled je samoplačniški.

TUKAJ PA NAJDETE ŠE DODATNE INFORMACIJE:

Pri ultrazvoku trebuha se s pomočjo visoko frekvenčnih zvokov, katerih frekvenca je višja od človeškega slišnega spektra, ki se odbijajo od notranjih organov in na ta način tvorijo sliko organov, opravlja neboleč in povsem neinvaziven pregled vaših notranjih organov. S pomočjo ultrazvoka trebuha se pregledujejo nekateri prebavni organi, kot na primer jetra, žolčnik in trebušna slinavka, poleg tega se ultrazvok trebuha uporablja pri pregledu ledvic, velikih krvnih žil, rodil, vranice, ter prostate in mod pri moških.

Tovrstna preiskava je za preiskovanca popolnoma varna, neškodljiva in tudi neboleča. Pregled poteka hitro, približno 20 minut do največ en eure pri zahtevnejših pregledih, priprave pacienta na preiskavo pa so minimalne. Pomembno je le, da pacient pride na preiskavo tešč. To pomeni, da v primerih, ko je preiskava v dopoldanskem času, na dan preiskave ni zaužil hrane, če pa je preiskava v popoldanskih urah, pa je zaželeno, da je pacient tešč vsaj 6 ur pred preiskavo, oziroma, da po 9. uri dopoldan ni zaužil hrane. Na dan preiskave tudi priporočamo le lahek zajtrk, nekaj prepečenca in čaja. Nekaj dni pred preiskavo, dva do tri dni, naj pacient uživaj lahko hrano, ki ne pušča dolgotrajnih sledi in ne povzroča zaplinjanja črevesja. Na dan preiskave lahko pacient pije negazirano pijačo, najbolje vodo ali čaj. Pred pregledom lahko pacient vzame vsa zdravila, ki jih tudi običajno jemlje.

ultrazvok trebuha

Za določene preiskave je pomembno, da ima pacient poln mehur, zato svetujemo, da približno uro do uro in pol pred preiskavo zaužijete pol litra vode v manjših presledkih, za ultrazvok trebuha je pomembno tudi, da zjutraj odvajate blato. Za bolj zaprte paciente priporočamo tudi uporabo odvajalne svečke na dan preiskave za lažje opravljanje preiskave.

S temi minimalnimi pripravami na poseg boste omogočili, da vam bodo strokovnjaki v Medicinskem centru Sanus Statera lahko kakovostno, hitro in strokovno opravili ultrazvok trebuha, bodisi po napotilu vašega zdravnika ali pa le preventivno. S preventivnim pregledom notranjih organov se lahko hitro in pravočasno odkrijejo eventuelne spremembe na notranjih organih in na ta način se lahko začne pravočasno zdravljenje. Zato vam v Medicinskem centru Sanus Statera svetujemo, da tudi v primeru, ko vas osebni zdravnik ni napotil na tovrstno preiskavo, razmislite o preiskavi, se posvetujete bodisi z vašim osebnim zdravnikom, ali pa z našimi strokovnjaki v centru Sanus Statera svetovali vam bomo o najbolj primernem posegu za vas.

Obiščite Medicinski center Sanus Statera in se prepričajte o naši strokovnosti, kakovosti in prijaznosti.

Potrebujete pregled čimprej?

*Pregled je samoplačniški.

Pravi izbor za pregled pri specialistu je Medicinski center SANUS STATERA.

NAŠE STORITVE

  • Ultrazvok srca
  • Ultrazvok vratnih žil
  • Ultrazvok arterij spodnjih okončin
  • Ultrazvok ven spodnjih okončin
  • Ultrazvok trebuha
  • Ultrazvok vratu in ščitnice
  • Ultrazvok skrotuma in testisov
  • Ultrazvok mehkih tkiv in sklepov
  • Ultrazvok žil pri motnji erekcije
  • Ultrazvok dojk
ultrazvok srca

ULTRAZVOK SRCA

ultrazvok vratu

ULTRAZVOK VRATU

ultrazvok dojk

ULTRAZVOK DOJK

ultrazvok okoncin

ULTRAZVOK OKONČIN

ultrazvok trebuha

ULTRAZVOK TREBUHA

ultrazvok scitnice

ULTRAZVOK ŠČITNICE

ultrazvok ledvic

ULTRAZVOK LEDVIC

ultrazvok ven

ULTRAZVOK
VEN

ultrazvok tkiv

ULTRAZVOK
TKIV

Potrebujete pregled čimprej?

"*" indicates required fields

Ime in priimek:*
Označite spodnji okvirček, da vas lahko kontaktiramo:*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

*Pregled je samoplačniški.

Pravi izbor za pregled pri specialistu je Medicinski center SANUS STATERA.

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.