Scroll Top

Torakalna kirurgija

Torakalna kirurgija je področje kirurgije, ki se ukvarja z zdravljenjem obolenj in poškodb prsnega koša. Najpogostejša so obolenja pljuč in požiralnika, tako rakaste kot nerakaste narave. Operativni posegi se izvajajo na žlezi ščitnici in obščitnici, pljučih, požiralniku, trebušni preponi, organih v medpljučju ter sami prsni steni. Obolenja so lahko prirojena ali pridobljena v vseh starostnih obdobjih, operiramo tako otroke, mladostnike, odrasle in starejše bolnike.

Med prirojeni obolenji oziroma stanji so v ospredju deformacije sprednje stene prsnega koša. Najpogostejše deformacija je vdrt prsni koš, ki se najpogosteje opazi že v zgodnji mladosti in v času hitre rasti postane še izrazitejša, ter v veliki meri vpliva tudi na psihično stanje zaradi samega izgleda. Redkejša deformacija je izbočen prsni koš, ki prav tako s samim izgledom moti mladostnike, možne so tudi ostale asimetrije stene prsnega koša. Omenjene kirurške posege izvajamo na minimalno invazivni torakoskopski način- operativni poseg s pomočjo kamere. Pri bolnikih z prekomernim potenjem dlani in znojenjem pazduh, ki jih močno ovira v vsakdanjem življenju, pride v poštev torakoskopska simpatektomija – s posegom prekinemo oziroma močno zmanjšamo potenje in znojenje.

Potrebujete pregled čimprej?

"*" indicates required fields

Ime in priimek:*
Označite spodnji okvirček, da vas lahko kontaktiramo:*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

*Pregled je samoplačniški.

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.