Scroll Top

Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis

Atopijski dermatitis ali atopijski ekcem je kožna bolezen, ki se pojavlja tako pri otrocih kot pri odraslih. Pravi razlog za pojav atopisjkega dermatitisa še ni povsem v celoti pojasnjen, eden od večjih dejavnikov tveganja je predvsem genski. Če ima kdo v vaši družini bodisi atopijski dermatitis, seneni nahod ali astmo, je možnost, da zbolite za atopijskim dermatitisom tudi vi, precej večja.

Poleg genske nagnjenosti k bolezni je eden od vzrokov za bolezen atopijski dermatitis tudi okužba z bakterijo Staphylococcus aureus. Strokovnjaki v zadnjem času ocenjujejo, da lahko bolezen sproži tudi pretiran stres in pa prevelika skrb za higieno kože ter nepravilna in nezdrava prehrana.

atopijski dermatitis

Simptomi atopijskega dermatitisa se še poslabšajo v zimskem času, ko je zrak precej bolj suh, v zraku pa je tudi več prašnih in škodljivih delcev, ki negativno vplivajo na razvoj bolezni atopijski dermatitis. Še ena od večjih težav, ki se pojavlja pri poteku bolezni, je t.i.verižnost bolezni. Bolezen se začne s srbenjem, le-to pa vodi v praskanje in poškodovanje kože in v povečanje srbečega dela kože. Pretirano praskanje lahko vodi celo v nastanek brazgotin, vneta in močno poškodovana koža pa je še bolj dojemljiva za okužbo s prej omenjeno bakterijo Staphylococcus aureus.

Zdravljenje bolezni je zahtevno in dolgotrajno. Predvsem je potrebno takoj poskrbeti za higieno kože s sredstvi, ki ne dražijo in ne izsušujejo kože. Hkrati je, zaradi zmanjšane sposobnosti kože za samovlaženje, potrebno poskrbeti za ustrezno in redno vlaženje kože. Atopijski dermatitis se namreč izraža predvsem na suhi koži. Vlaženje je potrebno ne samo na prizadetih delih, ampak je priporočljivo, da vlažimo tudi večje površine okoli prizadetega dela kože. Seveda pa je potrebno za vlaženje uporabljati kreme, ki ne bodo še dodatno dražile kože.

Atopijski dermatitis je dolgotrajno obolenje, ki povzroča veliko neprijetnosti. Zato je toliko bolj pomembna pravočasna in strokovna diagnoza bolezni in nato ustrezno zdravljenje. V medicinskem centru Sanus Statera v mariboru so vam na voljo strokovnjaki, ki bodo poskrbeli, da bo diagnoza postavljena hitro in strokovno, atopijski dermatitis pa boste lahko hitro in učinkovito začeli zdraviti.

Obiščite medicinski center Sanus Statera in se dogovorite za termin pregleda.

NAŠE STORITVE:

  • Koprivnica
  • Srbečica kože
  • Izpadanje las
  • Okužbe kože: moluski, navadne in anogenitalne bradavice, herpesi, bakterijske  in glivične okužbe kože ter nohtov
  • Vensko popuščanje
  • Kožne razjede
  • Dermatoskopija kožnih sprememb in zgodnje odkrivanje kožnega raka
  • Odstranjevanje manjših motečih kožnih izrastkov in bradavic
neostrata podmeni

KEMIČNI PILING

Rozacea

ROZACEA

Dermatitisi

DERMATITISI

Akne

AKNE

Koprivnica

KOPRIVNICA

scrbecica koze

SRBEČICA KOŽE

luskavica

LUSKAVICA

herpes

OKUŽBE KOŽE

vensko popuscanje

VENSKO POPUŠČANJE

izguba las

IZPADANJE LAS

dermatlogija rak

DERMATOSKOPIJA KOŽNIH SPREMEMB

odstranjevanje bradavic

ODSTRANJEVANJE KOŽNIH IZRASTKOV

kozne razjede

KOŽNE RAZJEDE

Pravi izbor za pregled pri specialistu je Medicinski center SANUS STATERA.

V našem medicinskem centru vam bomo na prvem brezplačnem pregledu svetovali glede zdravljenja, naše storitve pa obsegajo tudi estetsko zobozdravstvo, po katerem je vse več povpraševanja, oralno kirurgijo in implantologijo. Na prvem pregledu pogledamo stanje vaših zob in vam predstavimo možnosti glede na obstoječa dejstva.

Profesionalno in hitro zdravljenje

V naši ordinaciji boste deležni strokovne obravnave, obiščete pa nas lahko zaradi različnih težav z zobmi. Glede na rentgenski posnetek se odločimo za način zdravljenja, predviden čas in finančni strošek. Puljenje zoba je pri nas hitro in enostavno, saj imamo veliko izkušenj, zobne zalivke vam izdelamo iz vrhunskih materialov, izdelujemo tudi zobne inleje ter vgrajujemo implantate. Implantat je idealna rešitev, še zlasti, če vam manjka sprednji zob, naše zobozdravstvo pa obsega tudi izdelavo zobnih protez.

Ustna higiena je zapoved številka ena!

Preventivno vam dober ustni higienik lahko prepreči marsikatero nevšečnost, kot so karies, vnetje obzobnih tkiv in dlesni. Skrb za ustno higieno je nekaj, kar se morate naučiti, saj si večina ljudi redno umiva zobe in ima kljub temu omenjene težave. Pri nas vam bomo pokazali, kako poskrbeti za ustrezno higieno vaših zob, ter vam pokazali ustrezne pripomočke, s katerimi bo čiščenje res temeljito. Poleg naštetega vam očistimo zobni kamen ter vam s peskanjem odstranimo površinsko obarvanje zob.

Estetsko zobozdravstvo

Naša osnovna naloga je izvajanje nadstandardnih in najkakovostnejših storitev, zato lahko z gotovostjo trdimo, da smo v samem vrhu tudi pri izvajanju estetskih storitev v zobozdravstvu. Ne glede na to, ali imate zdravstvene težave v ustni votlini, ali želite le lepši videz vaših zob, smo pri nas strokovnjaki, ki vam z veseljem, predvsem pa s strokovnostjo znamo svetovati in izvršiti storitve, s katerimi boste zadovoljni. Zobje pa so področje, ki ga ne gre zaupati vsakomur, saj lahko nekvalitetne storitve povsem pokvarijo vaš videz ter povzročijo težave, ki vam povzročijo dolgotrajno in mukotrpno zdravljenje. Zobozdravstvo pri nas obsega vse od beljenja zob do izdelave zobnih kron, implantatov ter zobnih protez.

Naročite se na brezplačni pregled

Če imate kakršne koli težave, ne čakajte na bolečino, ampak se naročite na brezplačni pregled, kjer boste dobili vse informacije, kakšne so možnosti zdravljenja in kaj je tisto, kar je za vas najbolj primerno in izvedljivo. Na rentgenskem slikanju, ki ga prav tako opravljano v našem centru, bomo pridobili vse informacije o stanju v vaši ustni votlini, po strokovnem pregledu pa vam bomo tudi svetovali, kakšne možnosti imate.

Tudi če se bojite zobozdravnika, naj vas potolažimo, saj boste pri nas strah zagotovo izgubili, saj postopke opravimo hitro, učinkovito in, kar je najpomembnejše, brez bolečin. Zobozdravstvo je pač področje, ki povzroča nemalo strahu med pacienti, vendar glede na dosedanje izkušnje lahko zagotovimo, da strah postopoma popolnoma izgine, storitve pa so opravljene na najvišjem nivoju in zadovoljstvo je zagotovljeno. Na prvem pregledu pa bomo izdelali tudi finančni načrt, kaj lahko pričakujete in vam hkrati ponudili več možnosti za rešitev vaših težav in vam s tem ponudili možnost, da boste izbrali tisto, kar je za vas sprejemljivo. Vrhunski strokovnjaki in najboljši materiali pa so v našem centru tako ali tako obvezna oprema.

Nudimo možnost plačila na obroke z Diners kartico ter z ostalimi kreditnimi karticami.

Cenik naših zobozdravstvenih storitev:

Storitev
Cena v EUR
STOMATOLOŠKI PRVI PREGLED brezplačno
ZOBNE PREVLEKE od 200,00
BELJENJE ZOB od 180,00
ZOBNE ZALIVKE od 45,00
ČIŠČENJE ZOBNEGA KAMNA S PESKANJEM 70
IMPLANTATI od 450
Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.