Scroll Top

Ginekološka ambulanta, ki si jo zaslužite

Kljub vse bolj odprti družbi se včasih zdi, da je področje ginekologije in ginekoloških težav neke vrste tabu tema, o kateri se ne govori pogosto in ki je prepuščena vsaki posameznici. Zato se zagotovo marsikatera ženska, če ne prej, pa v nosečnosti, znajde pred dilemo, katero ginekološko ambulanto izbrati, da bodo storitve in pregledi opravljeni profesionalno, kakovostno. Mnoge pripadnice nežnejšega spola si zato raje izberejo samoplačniško ginekološko ambulanto, ki jim ponuja celosten pristop, pri katerem se ne bodo počutile kot številka v čakalni vrsti. Za lažjo odločitev vam predstavljamo nekaj storitev, s katerimi se odlikuje ginekološka ambulanta Sanus Statera.

Vodenje nosečnosti

Večina uporabnic se za samoplačniške ginekološke storitve prvič odloči ravno v času nosečnosti, saj si želijo kakovostnega vodenja nosečnosti, konstruktivnih nasvetov ter temeljitih in zanesljivih preiskav. Vse to združuje naša ginekološka ambulanta.

V naši ambulanti vodenje nosečnosti dojemamo kot zelo širok pojem, ki ne obsega le obveznih pregledov tekom nosečnosti, ampak nudimo še dodatne preiskave, ki pokažejo možnosti za morebitne nepravilnosti ploda, nosečnicam pa lahko priporočamo način prehrane v nosečnosti in jim posredujemo še nekatere druge koristne napotke. Naša ginekološka ambulanta je tako nosečnicam na voljo le za posamezno preiskavo ali pregled, lahko pa nam zaupajo, da strokovno vodimo potek njihove nosečnosti.

Ker je naš cilj omogočiti nosečnicam temeljite preiskave v koraku z napredkom sodobne medicine, vam predstavljamo nekaj preiskav, za katere se naše stranke pogosto odločajo.

  • Nuhalna svetlina

To je pregled, ki je v Sloveniji omogočen le v samoplačniški obliki. Čeprav se vsaka nosečnica prostovoljno odloči, ali si želi tovrstne preiskave ali ne, se zanjo danes odloči velika večina nosečnic. Nuhalna svetlina je namreč prva preiskava v nosečnosti, ki je namenjena odkrivanju morebitnih kromosomskih nepravilnosti. Z merjenjem tekočine za zatiljem ploda namreč napove, koliko je možnosti, da ima plod kromosomske nepravilnosti, posledica katerih je lahko Downov sindrom ali katera druga dedna okvara.

Preiskava nuhalne svetline je 95-odstotno natančna. Za to preiskavo lahko izberete katerokoli ginekološko ambulanto, ne glede na to, kdo je vaš izbrani osebni ginekolog.

  • Morfologija

Morfologija je najpomembnejša preiskava med nosečnostjo. Pri tej preiskavi dobimo jasno sliko o stopnji razvoja ploda, pokažejo pa se tudi morebitne težave v njegovem razvoju. Opravlja se jo približno na polovici nosečnosti, to je med 20. in 22. tednom nosečnosti.

  • Neobona

Neobona je še eden izmed presejalnih testov v nosečnosti, ki ga ponuja naša ginekološka ambulanta. Gre za napreden presejalni test, ki je plod najnovejših medicinskih dognanj, zato je zelo neinvaziven, saj je za testiranje potrebna le materina kri.  S tovrstnim presejalnim testom lahko v primerjavi z nuhalno svetlino dobite veliko bolj natančno sliko o zdravju ploda ter informacije o morebitnih kromosomskih napakah.

ginekološka ambulanta

Ginekološki pregledi

Pri nas opravljamo tudi samoplačniške ginekološke preglede, ki jih izvajajo vrhunski strokovnjaki s področja ginekologije. Naša prednost je v tem, da se lahko posvetimo vsaki pacientki. Zaradi osebnega pristopa lahko veliko hitreje odkrijemo morebitne nepravilnosti, ki jih tako pravočasno odpravimo.

ambulanta ginekološka

Sledenje smernicam sodobne medicine

Gotovo je eden izmed glavnih razlogov, da se uporabnice odločijo za samoplačniške ginekološke preglede pri nas, ta, da je naša ginekološka ambulanta opremljena s sodobno opremo, zaposleni pa so vrhunski strokovnjaki na svojem področju. Zavedamo se namreč, da sta prav sledenje smernicam sodobne medicine in oseben pristop ključ do zaupanja med pacientko in ginekologom. Kot smo že v uvodu povedali, na žalost področje ginekologije spada med tabu teme, o katerih se ne govori dosti. Zato je še toliko pomembneje, da svojemu ginekologu ne predstavljate le številke v čakalnici, ampak, da mu svoje težave lahko zaupate brez predsodkov in strahov. Tako bo on hitreje izvedel za vaše težave in vam ustrezno pomagal.

Čeprav je odločitev, katero ginekološko ambulanto izbrati, lahko marsikdaj zapletena, je pomembno, da vam vaša izbrana ginekološka ambulanta nudi storitve na visokem nivoju, da se med pregledi počutite udobno in da lahko svojemu ginekologu zaupate.

Pravi izbor za pregled pri specialistu je Medicinski center SANUS STATERA.

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.