Scroll Top

Inovativna tehnika brezbrazgotinski lifting trebuha

KAKO NOSEČNOST VPLIVA NA FIZIOLOGIJO ŽENSKEGA TELESA?

Nosečnost ima številne vplive na fiziologijo ženskega telesa. Te spremembe so nujne za normalno napredovanje nosečnosti, na žalost pa lahko pustijo na telesu nepopravljive sledi poškodbe vezivnega tkiva.

NEPOVRATNE SPREMEMBE VEZIVNEGA TKIVA PO NOSEČNOSTI

Med nosečnostjo se spremenita dve glavni komponenti vezivnega tkiva, elastin in kolagen. Strukturne spremembe teh dveh komponent vodita v to, da trebušna stena in koža izgubita elastičnost, da se lažje prilagodita rastoči maternici. Po nosečnosti pa se tako mišično vezivni del trebušne stene kot koža več ne povrneta v stanje pred nosečnostjo.

ZAKAJ KOŽA IN TREBUŠNA STENA IZGUBITA ELASTIČNOST PO NOSEČNOSTI?

Predvsem pri mamicah, ki so po porodu izgubile precej telesne teže, je koža na trebuhu zgubana, upadla in razobličena. Eden izmed najznačilnejših znakov izgube elastičnosti kože je tako imenovani žalostni popek, kjer se koža na zgornjem obodu popka kot zaprta očesna veka povesi preko popka. Takšne spremembe so pogoste predvsem po drugi nosečnosti.

Metode zdravljenja povešene kože po porodu


Do nedavnega so metode zdravljenja povešene kože bile precej omejene. Opisanih je nekaj neinvazivnih metod glajenja kože kot so radiofrekvenčna ablacija, ultrazvočna terapija ali zdravljenje s podtlakom, laserska terapija in hidroksiapatitne injekcije. Vse te metode so primerne le za malo izraženo zgubanost kože, njihov učinek nastopi šele po več mesecih po terapiji, trajanje učinka pa je omejeno.

Inovativna tehnika brezbrazgotinskega liftinga trebuha

Kirurg docent doktor Tomaž Jagrič je razvil posebno minimalno invazivno tehniko, s katero lahko med istim posegom oskrbi diastazo trebušne stene in zgladi zgubano kožo trebuha. Metodo je poimenoval brezbrazgotinski lifting trebuha (Scarless ab-lit) in jo objavil v prominentni reviji Aesthetic Plastic Surgery. Metoda brezbrazgotinskega liftinga trebuha je primerna tudi za močno izraženo zgubanost kože in daje takojšnje rezultate.

Kako deluje brezbrazgotinski lifting trebuha?

Ker pri brezbrazgotinskem liftingu trebuha kirurg veže podkožje na mrežico in ta povzroči posebno dezmoplastično reakcijo, pri kateri vzpodbudi telesu lastne celice, da proizvajajo novo in bolj čvrsto vezivno tkivo, to vodi v dolgotrajne rezultate gladke kože. Koži se povrne prožnost in obnovi mladostno konturo trebušne stene.

Brezbrazgotinski lifting trebuha in abderoplastika

V primerjavi z bolj agresivnimi pristopi kot je abderoplastika, brezbrazgotinski lifting kože pušča le komaj vidne tri brazgotine in omogoča hitro okrevanje. Bolnik po posegu ostane na opazovanju čez noč in je naslednji dan odpuščen.

Trajna in učinkovita rešitev

Pri obravnavi diastaze rektusov in povešene kože trebuha po nosečnosti je ključnega pomena najti rešitev, ki je učinkovita, trajna in minimalno invazivna. Brezbrazgotinski lifting trebuha, ki ga je razvil kirurg doc. dr. Tomaž Jagrič , ponuja ravno to – združuje odpravo diastaze rektusov z glajenjem zgubane kože v enem posegu, kar pacientkam zagotavlja takojšnje in dolgotrajne rezultate. S to metodo se povrne prožnost in mladostna kontura trebušne stene, obenem pa omogoča hitro okrevanje in minimalne brazgotine.

Z brezbrazgotinskim liftingom trebuha lahko ponovno naraven in lep videz trebuha brez dolgotrajnega okrevanja ali vidnih brazgotin. Za veš informacij pritisnite na spodnji gumb in naša ekipa vam bo z veseljem svetovala pri vaši odločitvi.

Cena: 1300 €

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.