Scroll Top

Varstvo pri delu

Varstvo pri delu

Varstvo pri delu in zdravje pri delu je področje, ki se ukvarja z varnostjo, zdravjem in blagostanjem ljudi, ki sodelujejo pri delu ali zaposlitvi. Posredno se ukvarja tudi z zaščito sodelavcev, družinskih članov, delodajalcev, oskrbovalcev, bližnjih sosesk in drugih članov javnosti, na katere vpliva delovno okolje. Zahteve in pogoje, ki jih morata delodajalec in zaposleni izpolnjevati, določa in predpisuje Zakon o varstvu pri delu. Varstvo pri delu je tako zakonska kategorija, ki zavezuje vse delodajalce in zaposlene v Republiki Sloveniji.

Na tem področju izdelujemo strokovne podlage za izdelavo ocene s področja varnosti in zdravja (ocene tveganja, izjave o varnosti, strokovne zdravstvene ocene ter pripadajoče priloge…),.za vse posameznike in gospodarske družbe, ne glede na status (s. p., d. o. o., d. n. o. …) in število zaposlenih.

varstvo pri delu

Nov Zakon o varnosti in zdravju pri delu (Ur. list 43/2011) vpeljuje za varno delovno okolje in za odlično zdravstveno stanje delavca naslednja področja za varstvo pri delu, ki jih velja izpostaviti:

  • promocija zdravja na delovnem mestu,
  • preprečevanje nasilja in mobinga na delovnem mestu,
  • prepoved uporabe psihoaktivnih substanc,
  • ergonomija na delovnem mestu in humanizacija dela,
  • prva pomoč s temeljnimi postopki oživljanja z uporabo defibrilatorja,
  • pravilna uporaba nevarnih snovi.

Varstvo pri delu je izjemno pomembna kategorija, ki zagotavlja varne delovne pogoje na delovnem mestu in tako zmanjšuje možnosti delovnih nesreč in nastanek poklicnih bolezni. V medicinskem centru Sanus Statera izdelujemo vse strokovne podlage za oceno varnosti in tveganja za varstvo pri delu. Ocene izdelujemo za vse pravno-organizacijske oblike podjetij, ne glede na njihovo velikost.

Za varstvo pri delu ter vse ocene in podlage, ki jih zahteva zakon in ki zagotavljajo varno in prijetno delovno okolje, nas pokličite in pripravili vam bomo vse potrebno. Kajti varstvo pri delu je temelj za uspešno in varno delovanje in poslovanje podjetja.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

"*" indicates required fields

Ime in priimek:*
Označite spodnji okvirček, da vas lahko kontaktiramo:*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.