Scroll Top

Urologija

UROLOGIJA

Urologija je veja medicine, ki deluje na področju zdravljenja bolezni sečil in moških genitalij. Opravljajo se urološki pregledi, svetovanja, ultrazvok ledvic, prostate, mehurja…
Več o Uroloških ultrazvočnih pregledih v našem centru si lahko preberete tukaj:

Potrebujete pregled čimprej?

*Pregled je samoplačniški.

NAŠE STORITVE:

  • urološki pregledi
  • svetovanja
  • ultrazvok ledvic
  • ultrazvok prostate
  • ultrazvok mehurja
  • SelectMDx – Neinvazivni urinski biomarkerski test za raka prostate

SelectMDx  – Neinvazivni urinski biomarkerski test za raka prostate

Neinvaziven biomarkerski urinski test SelectMDx je del najnovejših standardov diagnostike raka prostate. S preprostim urinskim testom lahko z izjemno gotovostjo ugotovimo ali bolnik potrebuje biopsijo prostate ali le rutinsko spremljanje pri svojem urologu. Samoplačniško se lahko naročite s klikom na TUKAJ.

Navadno pri moških s povišanim serumskim PSA in abnormalnim digitorektalnim pregledom opravimo biopsijo prostate s katero potrjujemo oz. izključujemo raka prostate. PSA namreč ni tumorski marker – kaže le na bolezensko stanje prostate.

Biopsija je invaziven , za marsikoga neprijeten postopek, ki ga lahko spremljajo tudi zapleti. Večina bolnikov s povišano ravnijo PSA ob biopsiji ne bo imelo raka prostate. Zato se za veliko biopsij kasneje izkaže, da so bile nepotrebne. Vendar, biopsija ni vedno zanesljiva – prihaja namreč tudi do lažno negativnih rezultatov, kar kaže na potrebo po boljših, varnejših in učinkovitejših diagnostičnih metodah raka prostate.

S SelectMDx testom na podlagi prisotnosti biomarkerjev raka prostate v urinu ter drugih dejavnikov tveganja izračunamo trenutno bolnikovo tveganje za prisotnost raka prostate ter tveganje, da je ta rak visokorizičen in potreben zdravljenja. Na ta način lahko sedaj varno usmerjamo bolnike bodisi na biopsijo in nadaljno diagnostiko , bodisi samo v rutinsko spremljanje. Skoraj polovici bolnikom, ki opravijo SelectMDx test ni potrebno opraviti biopsije.

Zanesljivost testa SelectMDx je zelo visoka in presega magnetno resonanco.  SelectMDx pravilno napove negativen rezultat kar v 95-ih odstotkih primerov. Bolnik z negativnim rezultatom tako lahko varno izpusti biopsijo prostate in nadaljuje z rednimi pregledi.

Test je zaradi svoje visoke zanesljivosti in klinične uporabnosti že vključen v diagnostične smernice raka prostate Evropskega združenja urologov (European Association of Urology, EAU).

Postopek
Urolog  opravi digitorektalni pregled po katerem boste enostavno oddali vzorec urina. Vzorec bomo nato dostavili v laboratorij proizvajalca MDx Health BV na Nizozemskem, ki bo opravil analizo. Rezultati analize bodo znani v 7-ih dneh po prispetju vzorca v laboratorij. Obrazložil vam jih bo naš urolog. Samoplačniško naročanje je na voljo.

Select MDx testiranje vključuje:

Storitev
Cena v eur
Select MDx test kit 350,00
Dostava testa v laboratorij na Nizozemskem 50,00
Pregled, odvzem in interpretacija rezultatov 100,00
Skupna cena urinskega testa SelectMDx 500,00

Potrebujete pregled čimprej?

*Pregled je samoplačniški.

ultrazvok ledvic

ULTRAZVOK LEDVIC

ultrazvok prostate

ULTRAZVOK PROSTATE

ultrazvok mehurja

ULTRAZVOK MEHURJA

cistoskopija

CISTOSKOPIJA

Potrebujete pregled čimprej?

"*" indicates required fields

Ime in priimek:*
Označite spodnji okvirček, da vas lahko kontaktiramo:*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

*Pregled je samoplačniški.

Pravi izbor za pregled pri specialistu je Medicinski center SANUS STATERA.

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.