Scroll Top

Kemični piling z NeoStrato

Kemični piling z NeoStrato

Površinski kemični piling s sadnimi kislinami priznane dermatološke kozmetike NeoStrata učinkovito odpravlja začetne znake staranje kože zaradi ultravijoličnih žarkov (hrapava koža brez leska z manjšimi gubami in linijami) in nepravilnosti kože kot so aknavost in pigmentacije.

Deluje po principu nadzorovane površinske poškodbe kože, ki vodi v obnovo povrhnjice in izgradnjo novega kolagena v usnjici kože. S ponavljajanjem površinskih pilingov dosežemo mladostnejšo, gladko in sijočo kožo, odpravljamo manjše gube, linije in brazgotine po aknah kot tudi težave z mastnostjo, aknami in motnjami pigmentacije kože. Največkrat ga izvajamo na koži obraza in vratu, lahko pa tudi na hrbtišču rok. Pilingi z Neostrato so odlična rešitev za zelo zaposlene osebe, saj je postopek v rokah izkušenega dermatologa varen, hiter in ne zahteva okrevanja doma. Pred pilingom vam svetujemo pripravo kože z uporabo blagih luščilnih preparatov. Po pilingu je priporočljiva uporaba obnovitvenih krem in obvezna zaščita kože pred soncem z uporabo krem s SPF 30-50.

kemicni piling z neostrato

Kaj je piling?

Piling (angl. peeling, luščenje) kože je naravni proces, s katerim se odstranjujejo odmrle in od sonca poškodovane celice s površine kože. Proces luščenja kože lahko učinkovito vzpodbujamo z različnimi mehanskimi in kemičnimi postopki, ki nadzorovano »poškodujejo« kožo do določene globine (povrhnji, srednje globoki in globoki pilingi). Tako vzpodbudimo obnovo povrhnjice in procese celjenja kože, ki vodijo v izgradnjo novih sestavin v usnjici kot sta kolagen in elastin. V času izvajanja pilinga je koža bolj občutljiva za ultravijolične žarke. Zato se pilinge izvaja le v jesensko-zimsko-spomladanskem času in v času izvajanja pilingov kožo dosledno ščitimo pred soncem. Na ta način zmanjšamo možnost zapletov v smislu hiperpigmentacij in fotostaranje kože.

logo01 neostrata

NeoStrata je preizkušena dermatološka kozmetika, ki zagotavlja učinkovit površinski kemični piling s sadnimi kislinami (angl. alpha hydroxi acid, AHA) – glikolno, mandljevo in/ali citronsko. Tovrsten površinski piling je nižje jakosti in posledično bolj  varen, a ga je za dosego željenega učinka potrebno ponavljati (3-6-krat). Uporablja se lahko kot samostojna metoda pomlajevanja in zdravljenja kožnih nepravilnosti ali skupaj z drugimi estetskimi posegi. Linijo NeoStrata sestavljajo izdelki za profesionalni ambulantni piling (20-70 % sadne kisline) in izdelki za domačo uporabo z blagimi luščilnimi in obnovitvenimi učinki na kožo (do 18 % sadne kisline, polihidroksi kisline, itd.).

Kdaj vam pripročamo piling z NeoStrato?

 • Površinska obnova kože (sijaj, glajenje).
 • Odstranjevanje majhnih gub in linij.
 • Izboljšanje teksture kože.
 • Odstranjevanje sončnih peg.
 • Odstranjevanje melazme.
 • Odstranjevanje povnetnih pigmentacij.
 • Zdravljenje aken.
 • Zmanjševanje mastnosti kože.
 • Zdravljenje manjših brazgotin po aknah.

Kdaj vam odstvetujemo piling z NeoStrato?

 • Kdaj vam odstvetujemo piling z NeoStrato?
 • Akutne bolezni, poškodbe in okužbe tretirane kože (herpes simples, virusne bradavice, impetigo).
 • Pri bolnikih s pogostimi izbruhi herpesa simpleksa vam pred posegom predpišemo tablete virostatika, da preprečimo reaktivacijo virusa.
 • Sistemske vezivnotkivne bolezni.
 • Uporaba določenih zdravil: fotosenzibilizatorji, imunosupresivi, antikoagulantna zdravila, oralna kontracepcija, izotretinoin (6 mesecev).
 • Nesodelovanje pri pravilni negi kože doma pred in po pilingu.
 • Nerealna pričakovanja: s površinskim kemičnim pilingom ni možno popolnoma odpraviti vseh znakov staranja kože, motenj pigmentacij, aken in brazgotin po akna.
 • Nagnjenost k hipertrofičnim brazgotinam in keloidom.
 • Nosečnost ali dojenje.
 • Določeni predhodni posegi na tretirani kož.

Kako poteka piling z NeoStrato?

Piling izvaja izkušen dermatolog, ki vam na podlagi pogovora o vaših kožnih težavah in pričakovanjih ter strokovnega dermatološkega pregleda in mnenja predlaga primeren tip in pogostost pilingov. Postopek je zato varen. Prejmete ustne in pisne informacije o pilingu, o pravilni negi kože pred in po pilingu ter o potrebni zaščiti kože pred UV žarki. Podpišete Pisno soglasje in z vašim dovoljnjem vas pred pričetkom pilinga in po zaključenih tretmajih fotografiramo z namenom ocene učinka.

Priprava kože

Pred pilingom (2-4 tedne) je potrebno kožo pripraviti z blagimi luščilnimi preparati, ki vsebujejo nižje koncentracije sadnih kislin (npr. Neostrata Ultra Smoothing Cream, Face cream plus ali Lotion plus). Ne nanašamo jih na kožo v okolici oči. Z njihovo uporabo koža postane odporna na nizek pH, zato lahko v ambulanti varno izvedemo kemični piling z višjimi koncentracijami kisline brez močnejšega luščenja, prekomernih pigmentacij ali drugih zapletov.

Izvedba postopka

Postopek izvajamo ambulantno. Najprej kožo očistimo in razmastimo, zaščitimo oči in ustnice ter nadaljujemo z nanosom različno koncentriranih raztopin glikolne, citronske in/ali mandljeve kisline. Tekom nekajminutnega (cca. 3-7 minut) stika kože s sadnimi kislinami so prisotne blage do zmerne pikajoče in pekoče bolečine. Po nevtralizaciji kisline ti neprijetni občutki izginejo. Kožo na koncu postopka negujemo z obnovitveno kremo in zaščitimo s kremo za sončenje. Takoj po pilingu se lahko vrnete nazaj k svojim aktivnostim. Zato so pilingi z NeoStrato odlična rešitev tudi za zelo zaposlene osebe. Končni učinek pilingov dosežemo s ponavljanjem postopka približno 3-6-krat v razmakih 4 tednov, pri čemer se praviloma stopnjuje koncentracija in čas izpostavitve kislini.

Po pilingu

Po pilingu se lahko koža nekaj dni blago lušči. Priporočamo, da 5-7 dni po pilingu na kožo nanašate preparate za umirjanje vnetja, obnovo in vlaženje kože. Primerni so izdelki z vsebnostjo polihidroksi kislin, antioksidantov in drugih učinkovin za  vlaženje kože in zaščito pred staranjem (npr. Neostrata Bionic face cream, lotion ali serum). Nekateri izdelki so primerni tudi za občutljivo kožo kot je pri rozacei in aknah, saj je ne dražijo. Nato ponovno pričnite z uporabo luščilnih krem s sadnimi kislinami do naslednjega pilinga. Za preprečevanje povnetnih pigmentacij je med pilingi in 6 mesecev po zadnjem kemičnem pilingu potrebno izogibanje močnim UV žarkom in dosledna vsakodnevna uporaba zaščitnih krem za sončenje s SPF 30-50.

768 neo targeted compressed

Kateri so možni stranski učinki?

Stranski učinki površinskih pilingov so ponavadi blagi in prehodni ter minejo spontano. Med pilingom lahko pride do draženja očesne veznice in kontaktnega dermatitisa. Možna je reaktivacija herpesa simpleksa, pojav bakterijske okužbe kože ter aknam podobnega izpuščaja. Redko so po pilingu prisotni rdečina, srbež ali močno luščenje kože. Najpogostejši zaplet so motnje v pigmentaciji, ki se lahko pojavijo pri osebah z nagnjenostjo k povnetnim pigmentacijam, s temnejšim tenom kože ali pri nezadostni zaščiti pred sončnimi žarki. V primeru težav po pilingu nas čimprej obvestite, da vam jih pomagamo rešiti.

Za več informacij ali naročanje nam pišite na info@sanus-statera.com ali nas pokličite na 02/3000-450 in z veseljem vam bomo odgovorili na vprašanja.

Pravi izbor za pregled pri specialistu je Medicinsko alternativni center SANUS STATERA.

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.