Scroll Top

Fizioterapija Maribor

Če ste prestali operacijo ali pa le okrevate po poškodbi, je fizioterapija Maribor prava rešitev za vas.

Če trpite bolečine v mišicah in sklepih, nas pokličite in dogovorili se bomo za takojšen pregled in pomoč s fizioterapijo!

V Medicinskem centru Sanus statera se pod strokovnim vodstvom, ki ga izvaja naš strokovnjak fizioterapevt in fiziater, ukvarjamo z izvajanjem fizioterapije, s pomočjo katere vzpostavljamo, vzdržujemo in krepimo zdravje ter funkcionalnost vašega gibalnega sistema. Fizioterapija je izjemno pomembna pri rehabilitaciji, zato se v Medicinskem centru Sanus Statera v strokovno delo rehabilitacije in diagnostike vključuje tudi naš fiziater, s pomočjo katerega vam nudimo tudi svetovanje in pogovor in na ta način poskušamo najti najboljšo rešitev za vaše zdravje.

Potrebujete pregled čimprej?

*Pregled je samoplačniški.

fizioterapija maribor

NOVO V NAŠEM CENTRU FIZIOTERAPIJA MARIBOR:

Zdravljenje z VISOKO INTENZIVNIM LASERJEM

V medicinskem centru Sanus Statera – Fizioterapija Maribor vam predstavljamo novost, s katero je zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij tkiv hitrejše in veliko bolj učinkovito. Predstavljamo vam VISOKO INTENZIVNI LASER, s katerim se v zdravljenju vnetij tkiv dosegajo izredni rezultati. Več informacij si preberite TUKAJ.

TUKAJ PA NAJDETE ŠE DODATNE INFORMACIJE centra Sanus Statera – Fizioterapija Maribor:

Fizioterapija je izjemno pomembna pri procesu zdravljenja različnih poškodb, po operacijah in ostalih večjih posegih. S svojo učinkovitostjo fizioterapija ohranja ali obnavlja gibljivost sklepov, krepi mišice, preprečuje kontrakture mišic, poleg tega pa povečuje preskrbo mišic s krvjo, zmanjšuje edeme in lajša bolečine v mišicah in sklepih.

Fizioterapija je namenjena čim hitrejši rehabilitaciji pacientov po poškodbah in operacijah in s svojim izjemnim učinkom na organizem mnogo bolj pospešuje okrevanje kot samo počitek. Prav tako s svojimi pozitivnimi učinki bistveno zmanjšuje bolečine pacientom in jim tudi na ta način lajša rehabilitacijo in zdravljenje, zato je najprimernejši način zdravljenja in rehabilitacije prav fizioterapija, Maribor tako sedaj ponuja odličen center, kjer vam je na voljo vrhunska fizioterapija. Fiziater vam bo predpisal terapijo, s pomočjo fizioterapevta pa boste varno in učinkovito vaje tudi izvajali.

Kaj je Bownova terapija, ki jo izvajamo v centru Sanus Statera – fizioterapija Maribor?

Bownova terapija predstavlja terapevtski način manipulacij mišičnih tkiv in fascije. S kombinacijami zaporednih, natančnih in nežnih potez tvori terapevt posege, s katerimi vnaša dražljaje v nevrološki sistem klienta. To povzroči v telesu predvidljive odzive in ga vzpodbudi k resetiranju in ponovni vzpostavitvi strukturnega, nevrološkega, hormonalnega, limfatičnega in energetskega ravnovesja. Posege lahko terapevt uporabi samo na potrebnih lokacijah, lahko pa z njimi zajame celotno telo.

Bownova terapija temelji na prepričanju, da ima človeško telo prirojeno sposobnost za samoozdravitev oziroma samokorekcijo. Terapevtova vloga je izključno vnašanje dražljajev v klientovo telo.

Pozitivne rezultate oziroma izboljšanje stanja se doseže že po 3 – 5 terapijah. Med terapijami mine 5 do 10 dni. Posamezna terapija običajno traja od 30 do 60 minut.

Komu je namenjena Bownova terapija in kako vam lahko z njo pomagamo v medicinskem centru Sanus Statera – Fizioterapija Maribor?

Najpogosteje jo uporabljamo za odpravljanje težav z mišičnim in vezivnim tkivom ter skeletom. Težave so lahko posledica poškodb, negativnih delovnih navad, fizičnih manifestacij akutnega in kroničnega stresa. Terapijo lahko uporabljamo tudi preventivno. Zaradi nežnega pristopa lahko Bownovo terapijo varno uporabljamo v vseh obdobjih življenja, zato je primerna za ljudi vseh starosti, od dojenčkov do starostnikov.

Bownova terapija se je izkazala učinkovita pri sledečih težavah:

  • Bolečine v vratu in hrbtu
  • Težave s sklepi (zamrznjena rama, teniški komolec, sindrom karpalnega kanala, sindrom čeljustnega sklepa, haluks valgus, …)
  • Glavoboli in migrene
  • Rehabilitacija po poškodbah in operacijah
  • Osteoartritis
  • Motnje v dihalnem, reprodukcijskem, prebavnem in hormonalnem sistemu (astma, težave med nosečnostjo in po porodu, zaprtje, …)
  • Stanja po možganski kapi
  • Utrujenost (akutna, kronična) in stres
  • Simptomi Parkinsonove bolezni, multiple skleroze
  • Alkoholizem in zasvojenost z drogami (podporna terapija)

Za več informacij nas kontaktirajte in osebje medicinskega centra Sanus Statera – Fizioterapija Maribor vam bo z veseljem pomagalo in svetovalo.

Ostale dejavnosti v centru Sanus Statera – Fizioterapija Maribor

Pod strokovnim vodstvom diplomiranega fizioterapevta v Medicinskem centru Sanus Statera izvajamo terapije za različne zdravstvene probleme in za rehabilitacijo po najrazličnejših poškodbah ali operacijah. Fizioterapija je primerna oblika zdravljenja za vse starostne generacije. Delo temelji predvsem na individualni terapiji, kjer se fizioterapevt posveti vašim težavam in z individualnim pristopom lajša vaše težave. Fizioterapija je ravno zaradi svoje individualnosti tako pomembna rehabilitacijska tehnika in ravno zato se bomo v Medicinskem centru Sanus Statera – Fizioterapija Maribor, vsakemu pacientu posvetili povsem individualno in glede na njegove težave.

Individualna fizioterapija: Maribor ima sedaj center, kjer boste deležni individualne obravnave. To pomeni, da se naši fizioterapevti skupaj s fiziatri posvetujejo in vam predlagamo ter pripravimo najboljšo rešitev za vaše zdravje in okrevanje. V našem Medicinskem centru Sanus Statera vam bo fizioterapija, ki jo bodo izvajali naši usposobljeni strokovnjaki, prinesla olajšanje in okrevanje. Zato ne odlašajte, preverite našo ponudbo in fizioterapija vam lahko zelo hitro olajša bolečine in vam pomaga pri rehabilitaciji. Pomagal vam bo tako fiziater kot fizioterapevt.

Potrebujete pregled čimprej?

"*" indicates required fields

Ime in priimek:*
Označite spodnji okvirček, da vas lahko kontaktiramo:*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

*Pregled je samoplačniški.

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.