Scroll Top

Damjan Vidovič, dr. med., specialist torakalne kirurgije

Damjan Vidovič, rojen 08.11.1973, se je po končani Srednji zdravstveni šoli na Jesenicah vpisal na študij medicine Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer je diplomiral novembra 1999.

Po zaključku študija se je zaposlil v Splošni bolnišnici Maribor, sedanjem Univerzitetnem kliničnem centru. Leta 2007 je opravil specializacijo iz torakalne kirurgije in kot prvi zdravnik v državi pridobil naziv specialist torakalne kirurgije.

Sedaj izvaja operativne posege na področju torakalne kirurgije, še posebej pa se je usmeril v operativne korekcije deformacij prsnega koša, ki se izvajajo na minimalno invazivni kirurški način.

Poleg kliničnega dela sodeluje v pedagoškem procesu Medicinske fakultete Univerze v Mariboru in znanstveno-raziskovalnem delu, v času študija je prejel Prešernovo nagrado za raziskovalno delo.

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.