Scroll Top

Zdravljenje z VISOKO INTENZIVNIM LASERJEM

Zdravljenje z VISOKO INTENZIVNIM LASERJEM

Preventivni zdravniški pregled za zaposlene, za voznike motornih vozil, za specialna dela, menedžerski pregledi

V Alternativno medicinskem centru Sanus Statera vam predstavljamo novost, s katero je zdravljenje akutnih in kroničnih vnetij tkiv hitrejše in veliko bolj učinkovito. Predstavljamo vam VISOKO INTENZIVNI LASER, s katerim se v zdravljenju vnetij tkiv dosegajo izredni rezultati.

Laser se v fizikalni terapij že zelo dolgo uporablja kot učinkovit način zdravljenja akutnih vnetij ter kroničnih vnetij tkiva. Laserska terapija izkorišča pozitivni fototermični, fotokemični ter fotomehanski učinek laserja in tako zelo blagodejno vpliva na zdravljenje.

Poleg tega v Alternativno medicinskem centru Sanus Statera uporabljamo še dodatno – posebno aparaturo Shockwave, ki s svojimi globinskimi udarnimi valovi še dodatno okrepi in poveča učinek zdravljenja z VISOKO INTENZIVNIM LASERJEM.

Shockwave

Fotokemični učinek laserja pozitivno deluje na prepustnost celic tkiva in tako pospešuje celične encimske procese, vse to pa se odraža kot hitrejše obnavljanje tkivne poškodbe.

Fotomehanski učinek laserja se odraža kot biostimulativni valovi tlaka v globokem tkivu. Na ta način zavira prevajanje bolečine po živčnih vlaknih, hkrati pa sproža začetek izločanja endogenih opioidov – poznamo jih kot zaviralce bolečine. Fotomehanski učinek istočasno pospeši reparacijo in regeneracijo degenerativnih procesov, ki potekajo v tkivu, med drugim pozitivno vpliva tudi na regeneracijo hrustančnega tkiva.

Klasični, tako imenovani hladni laserji razreda 3A in 3B, ki delujejo z močjo 0,1W, s svojo močjo ne prodrejo globlje kot do približno 1 cm pod kožo in na ta način terapevtsko delujejo le na kožo in podkožne strukture. Naš novi visoko intenzivni laser, ki je razreda 4 in deluje z močjo nad 5W, pa omogoča delovanje na globini do 10 cm in tako s svojim učinkom prodre do tako rekoč vseh ligamentov, tetiv in sklepov v človeškem telesu.

VISOKO INTENZIVNI LASER, ki ga uporabljamo v Alternativno medicinskem centru Sanus Statera v Mariboru, ima v povprečju svojo izhodno moč 50x do 100x večjo kot klasični hladni laserji. S svojo optimalno valovno dolžino pri prehajanju skozi površinska tkiva ne zaznava oslabitev in zato lahko učinkovito terapevtsko deluje na globoka tkiva. Vse to omogoča, da je visoko intenzivni laser bistveno bolj učinkovit, posledično omogoča krajši čas zdravljenja, bistveno bolj je izražen protibolečinski učinek delovanja, visoko intenzivni laser pa ima tudi bistveno bolj širok spekter indikacij za zdravljenje, kot klasični hladni laserji.

Kateri so najbolj koristni in hitro vidni učinki visoko intenzivnega laserja:

 • Takojšnje protibolečinsko delovanje
 • Protivnetno delovanje
 • Biostimulativno delovanje – hitro celjenje tkiva

Zaradi vseh teh prednosti in lastnosti metoda zdravljenja z visoko intenzivnim laserjem ni samo simptomatska, temveč prav tako tudi vzorčna – celjenje in preobrazba tkiva s pomočjo delovanja laserja odpravlja vzroke težave in ne le njene simptome.

Ostale indikacije za zdravljenje z VISOKO INTENZIVNIM LASERJEM:

 • Akutna bolečinska stanja zaradi poškodb vezi, zvinov sklepov ter pri udarninah na mehkih tkivih udov
 • Natrgane tetive ter mišice v ramenskem obroču, ahilova tetiva in ostale večje mišice
 • Preobremenitvena bolečina na narastiščih vezi (boleče narastišče na vezeh, plantarni fasciitis, epikondilitis)
 • Nateg vratnega mišičevja in zvin vratne hrbtenice
 • Lumbago ali akutna bolečina v ledveno-križnem predelu
 • Različne degenerativne spremembe v malih sklepih prstov
 • Spondiloartroza ali različne degenerativne spremembe v malih sklepih hrbtenice
 • Trigger pointsi ali različne sprožilne točke bolečine v mišicah
 • Miofascialne točke
 • Kalcinacija mehkega tkiva

Vse te indikacije vam bomo v Alternativno medicinskem centru Sanus Statera uspešno zdravili s pomočjo metod, ki nam jih omogoča VISOKO INTENZIVNI LASER, ki ga uporabljamo.

Pišite nam za več informacij ali pa nas pokličite in se dogovorite za hiter termin zdravljenja.

laser

Pravi izbor za pregled pri specialistu je Medicinsko alternativni center SANUS STATERA.

Nastavitve zasebnosti
Kadar obiščete spletno mesto, le to lahko shrani določene informacije v vašem brskalniku v obliki piškotkov. Tukaj lahko spremenite nastavitve, katere piškotke želite uporabiti in katerih ne.